Kyokushin info

Kyokushin staat voor full-contact karate. 
Dojo Fudo Shin volgt de weg van Kyokushin door training van lichaam en geest als bijdrage aan de gemeenschap. Dit gebaseerd op Sosai Mas Oyama's Kyokushin gedachte

De aangesloten sportscholen zijn een vereniging die zich bezig houden met het Kyokushin Karate. 
Iedere Shihan heeft als doel gesteld om een ieder die interesse heeft om karate te beoefenen, de kans te geven om op zijn of haar niveau deze sport te kunnen beoefenen.

Van jong tot oud, van mensen met een beperking tot getalenteerde .
Wel verwachten wij het doorzettingsvermogen, dat bij Kyokushin Karate hoort.

De naam van de Karate stijl die wij beoefenen is Kyokushin en staat bekend als de hardste karate stijl. Deze stijl werd in 1953 opgericht door de in 1994 overleden Mas Oyama die door zijn miljoenen volgelingen respectvol Sosai (oprichter van de stijl) werd genoemd.

Wij in Kyokushin doen niet aan discriminatie of zijn bevooroordeeld qua ras, nationaliteit, politiek, filosofie, godsdienst, sekse of leeftijd en accepteren dat iedereen gelijke rechten heeft. Ons uiteindelijke doel is Internationale vriendschap en wereldvrede.

Als vereniging proberen we open te staan voor nieuwe ideeën en organiseren we diverse activiteiten, zoals demo’s, (club) wedstrijden, gezellige avonden, buitentrainingen, een jeugdkamp. 
Dit is slechts een greep uit de activiteiten die binnen onze vereniging plaatsvinden.

Jeugd karate

Voor de jeugd gaat spelenderwijs, toch brengen wij op deze wijze technieken discipline bij.
Die discipline is noodzakelijk om de kinderen duidelijk te maken waar we bezig zijn en dat ze het geleerde alleen in uiterste noodgevallen mogen gebruiken.