Sioux Brown Mocassins Brown Mocassins Brown Sioux Sioux Mocassins Sioux Mocassins OmN8n0vw

 

Met regenachtig weer komen ze ineens uit alle hoeken en gaten tevoorschijn, zowel in de tuin als in huis: naaktslakken. Als je buiten loopt moet je zigzaggen om de massaal rondkruipende slakken te ontwijken en in huis zie je overal van die glimmende slakkenspoortjes op de vloer, een supervies idee natuurlijk. 

Slakken komen tevoorschijn als het warm en nat is.  Dit komt omdat ze ontzettend snel uitdrogen, daarom vind je ze ook vaak onder stenen of rottend hout, of op andere plaatsen waar het vochtig is. Als het buiten regent kunnen de slakken zich zonder risico voortbewegen en dat zijn de momenten dat je soms haast over ze uitglijdt. Maar hoe kan je ze nu bestrijden en hoe kan je voorkomen dat ze weer terugkeren?

In huis

Ze komen vooral ’s nachts, omdat iedereen dan ligt te slapen en ze ongestoord op zoek kunnen gaan naar iets eetbaars. Hoewel je ze overdag dus eigenlijk nooit ziet, kan je wel een grote plaag naaktslakken in je huis hebben. De naaktslak verblijft het liefst op een vochtige, donkere plek. In een woning betekent dit dat ze zich graag in donkere spleten en gaten verstoppen. Zo kunnen ze zich in de keuken verstoppen onder het gasfornuis of achter de koelkast. Om ze te bestrijden is het dus allereerst belangrijk om de luchtvochtigheid in huis omlaag te brengen. Plaats vochtvreters op plekken waar je last hebt van naaktslakken en dicht alle openingen (hoe klein ook) als je het vermoeden hebt dat ze daarin schuilen. Daarnaast zijn ze gek op een biertje, zet een schoteltje bier neer op de plek waar ze je huis binnenkomen. Ze komen hier massaal op af, drinken van het bier en de alcohol zorgt ervoor dat de slak uitdroogt en het loodje legt.amp;bear Broek Pull Broek Grey Pull amp;bear Broek Grey Grey amp;bear amp;bear Pull Pull Broek trdhQxsCB

In de tuin

Waar naaktslakken absoluut niet van houden is koffie. Verwerk wat koffieprut door de aarde in de tuin en je zal zien dat ze wel uit de buurt blijven van de plekken waar je ze vaak ziet. Eierschalen bieden ook uitkomst! Verzamel eierdoppen, was ze en verwarm ze in de oven om ze nog harder te maken. Vermaal ze (in een keukenmachine) en strooi een ring om je planten. De slakken vinden het niet fijn om hier overheen te kruipen. Je kunt het ook proberen met zand.

Bron: Huis-en-Tuin | Beeld: pixabay

Green amp;bear Pull Pull Sweater Green Pull Pull Sweater amp;bear Sweater Green amp;bear E2WH9IeDYb
  • Facebook
  • Sioux Brown Mocassins Brown Mocassins Brown Sioux Sioux Mocassins Sioux Mocassins OmN8n0vw
  • Sioux Brown Mocassins Brown Mocassins Brown Sioux Sioux Mocassins Sioux Mocassins OmN8n0vw

Sioux Brown Mocassins Brown Mocassins Brown Sioux Sioux Mocassins Sioux Mocassins OmN8n0vw

Mantel Melange Grey Vilus Light Vila 6gvY7ybf

Performance Swingman Korte Lakers La white Amarillo field Nike Broeken Nba Purple Short srthdQ